“We zijn 108 cursisten verder die ons gemiddeld een 8,9 geven! En daar zijn we erg trots op!”

foto: Richard Kok, cursus #03

Foto: Jolanda Pronk, cursus #02

Foto: John Fabian Lodewijk, cursus #02

Leer je camera kennen

Blue Jam geeft circa 4x per jaar fotografiecursussen voor hen die een spiegelreflexcamera hebben en daar meer mee willen en kunnen doen, maar niet weten hoe. Onder begeleiding van een aantal fotografen wordt je wegwijs gemaakt in je eigen camera en aan de hand van de nodige praktijkoefeningen ga je steeds betere foto's maken.

 

De groep is maximaal 6-8 personen groot en dat staat dus garant voor veel individuele aandacht. De cursus bestaat uit een 3-tal avonden waarin we de volgende onderwerpen behandelen: de basiskennis, portret- en groepsfotografie en macro- en landschapsfotografie. Dan gaan we een middag "het veld" in en de resultaten daarvan worden op de evaluatieavond besproken. Afsluitend laten we zien wat je met Adobe Lightroom kan doen. Al met al 5 dagdelen waarin je heel veel leert.

Kijk eens op Facebook onder Blue Jam Fotografie, vraag de flyer aan en meld je aan!

cursussen

Hoe?

In 5 avonden van 20:00 tot circa 22:30 uur en 1 zaterdag van 14:00 tot 18:00 uur wordt je wegwijs gemaakt in je eigen camera. We behandelen product-, portret-, natuur-, landschap-, macro- en architectuur fotografie zodat je in elk geval beslagen ten ijs komt voordat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Op de laatste avond laten we zien hoe je foto's kunt verbeteren of aanpassen met Adobe Lightroom.

Programma

1e avond; dinsdag

Aanvang: 20:00 uur tot circa 23:00

Onderwerp: basiskennis camera; op deze avond stellen we ons aan elkaar voor, laten we zien wat we mooi of goed vinden en wat we moeilijk vinden. Vervolgens gaan we de camera in; wat dient waarvoor, waar zit het op je eigen camera en hoe stel je het in. De avond besluiten we met een zeer praktische oefening waarbij je leert hoe je je scherpte/diepte instelt, hoe je self-timer werkt en stukje compositie. Je gaat naar huis met een opdracht voor de week er op.

 

2e avond; dinsdag

Aanvang: 20:00 uur tot circa 23:00

Onderwerp: portret-, groepsfotografie en compositie. Je leert waar op te letten met portretten en groepen; standpunten, waar op scherp te stellen, communicatie met je onderwerp en we gaan dat ook oefenen (misschien zelfs wel met een model). Daarnaast word je bewust gemaakt van compositie in foto’s; welke methodes zijn er en hoe pas je ze toe.

Ook deze avond ga je naar huis met huiswerk.

 

3e avond; dinsdag

Aanvang: 20:00 uur tot circa 23:00

Onderwerp: landschap- en macrofotografie alsmede beweging. Je leert waar op te letten bij het maken van een mooie landschapsfoto; wanneer het daarvoor de beste tijd is en de juiste instellingen. Macro; dingen of dieren van (heel) dichtbij fotograferen is ook een vak apart. Ook hier krijg je de nodige handvatten om dit zelf te kunnen gaan doen. Ook nu weer een aantal praktijkoefeningen.

 

De zaterdag er direct op volgend:

Aanvang: 1100 uur tot circa 15:00

Onderwerp; we gaan op deze middag het geleerde in de praktijk brengen en gaan daarvoor naar een 3-tal locaties in de buurt.

Na afloop vragen we je ons van deze sessie je 3 mooiste foto’s te sturen die wij op onze (eigen)wijze gaan bewerken.

 

5e avond; dinsdag (1½ week later)

Aanvang: 20:00 uur tot circa 23:00

2e Onderwerp; evaluatie. We laten van jullie allemaal 3 foto’s zien die jullie het beste van de zaterdag vonden. Wij laten dan ook zien wat wij er van gemaakt hebben.

 

Al met al een uitgebreid programma met meer dan uitstekende begeleiding.

Begeleiding

Uniek is onze begeleiding van een groep van maximaal 8 personen door 3 ervaren fotografen. Dat betekent simpelweg maximale individuele aandacht.

Foto: Joke Karman, cursus #04

Fotografie

Nieuwe data

Cursus 12 start dinsdag 28 februari; nog enkele plekken beschikbaar.

Foto: Mariska Groen, cursus #03

Fotowandelingen

Vaak krijgen we na afloop van de cursus te horen "wat gaan we nu doen?". Ron de Vries uit Heerhugowaard organiseert hele leuke, mooie en leerzame fotowandelingen waarbij je je hart kan ophalen voor wat betreft natuurfotografie. Ook kan je tijdens de wandelingen bij Ron (naast prachtige boeketten natuurlijk) terecht voor tips en trucs.

Check zijn website voor data:

 

http://www.bloembinderijrondevries.nl/fotografie/fotowandelingen

Foto: Bianca Weel, cursus #04

Kosten

De cursuskosten voor deze 5 dagdelen zijn  € 249,- (inclusief 21% BTW, koffie en drankje) en wordt gegeven in Obdam.